Biografie Lotte Walda

De uit Heerlen afkomstige Lotte Walda (21) is een singer-songwriter en straatartiest in hart en nieren. Via haar muziek wil ze inspireren en haar liefde voor mens en natuur overbrengen aan de wereld. Haar onbevangenheid en ontwapenende karakter zorgen ervoor dat Lotte veel liefde krijgt, maar ook veel liefde geeft aan de mensen om haar heen. 

Lotte’s liedjes kenmerken zich door sterke melodieën, pakkende teksten en haar bijzondere, authentieke stemgeluid. Haar eigen muziek vult Lotte aan met covers uit de jaren ’60 en ’70. Lotte wordt vergeleken met artiesten als Melanie Safka en Joni Mitchell

Haar liefde voor muziek ontwikkelt Lotte al op jonge leeftijd. In huize Walda staat de muziek nooit uit. Lotte zingt eerder dan dat ze kan praten! Op haar 11e krijgt ze haar eerste zangles. Haar moeder stimuleert haar mee te doen aan talentenjachten. In 2014 doet ze met het nummer ‘In Your Arms’ van Chef’Special mee aan Kunstbende en wint ze de Pinkpop Cover Contest waardoor Lotte in datzelfde jaar op Pinkpop mag optreden.

In 2016 eindigt Lotte bij het overgebleven elftal talenten van Giels TalentenJacht. Ze treden op in een uitverkocht Paradiso. Samen met Douwe Bob brengt Lotte het door hen zelf geschreven duet ‘The Days in September’ ten gehore. In dat jaar verschijnt ook Lotte’s eerste single, ‘Barefoot’. Op het label Pledgy Records verschijnen in 2017 vervolgens de singles ‘Bag Full of Dreams’ en ‘Out of the Circle’, waarvoor Lotte samenwerkt met producer Reyn Ouwehand. In datzelfde jaar staat Lotte met een aantal bandleden wederom op Pinkpop.

Op 18 mei 2018 verscheen haar nieuwe single, getiteld ‘Let it Flow’. In de zomer van 2018 was Lotte live te bewonderen op festivals in binnen- en buitenland. Op 2 november heeft Lotte haar allereerste album “Sunflower” presenteert. Lotte werkte hiervoor samen met producer Gino Bombrini (Komodo). Het album is te beluisteren via Spotify en ook te koop via Bol.com.